Soğuk Baklava
Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram baklavalık yufka
- 1 litre süt
- 4 su bardağı şeker
- 1 derin kase iri çekilmiş ceviz (fındık,antep fıstığı vb)
- 250 gram tereyağı
- 1 kutu krema
Üzeri için ;
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı süt tozu
- 1 adet kare antep fıstık çikolata
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyığını ufak bir tencere yahut tavaya alarak eritelim.
- Erime esnasında çıkan köpükleri bir kaşıkla alalım.
- Tereyağı eridikten sonra yapacağımız borcamın boyutunca baklavalık yufkamızı kenarlarından keselim tıpkı boyutlara gelecektir.
- Kalan kenarları ben farklı tanımda kullanmak niyetiyle kaldırdım ortasına koymadım.
- Öncelikle borcam tabanına yağı sürerek 1. Katman 20 kat olacak. 2 yufkada bir yağı ortalara süreceğiz.
- 20 yufka sonrası iri çektiğimiz cevizleri serpiştiriyoruz.
- Daha sonra tekrar tıpkı prosedürle 20 katta üzerine gelecek biçimde yufkaları dizeceğiz.
- Tamamını dizip bitirdikten sonra keskin bir bıçakla baklavayı istediğiniz boyutta kesin ve kalan yağı çokça üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fansız fırında 60 dk pişireceğiz.
- Her fırın tıpkı olmadığı için lütfen denetim edin kızardığında pişmiş demektir.
- Baklavamız fırına girdikten sonra şerbete geçeceğiz 1 lt sütü tencereye alalım, 4 su bardağı şekeri ocakta kaynayana kadar karıştırarak eritelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra kapatalım ocağı ve kremayı ekleyerek yeterlice karıştıralım soğumaya alalım.
- Şerbet ılık olacak tatlımızın birinci sıcağı çıkmış olacak yani onada ılık diyebiliriz.
- Ben yaklaşık 10 dk beklettikten sonra şerbeti gezdirdim.
- 2 saat dolapta öylece bir dinlendirdim sütü büsbütün emdi.
- Sonrasında 2 yemek kaşığı kakaoyla süt tozunu karıştırdım ve küçük elekle heryere eşit olarak serptim.
- Çikolatayı rendeledim ve onu de eşit olarak tatlıma dağıttım. 1 gece bekledikten sonra servise hazır.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







