Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram baklavalık yufka
  • 1 litre süt
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 derin kase iri çekilmiş ceviz (fındık,antep fıstığı vb)
  • 250 gram tereyağı
  • 1 kutu krema

Üzeri için ;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı süt tozu
  • 1 adet kare antep fıstık çikolata

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyığını ufak bir tencere yahut tavaya alarak eritelim.
  2. Erime esnasında çıkan köpükleri bir kaşıkla alalım.
  3. Tereyağı eridikten sonra yapacağımız borcamın boyutunca baklavalık yufkamızı kenarlarından keselim tıpkı boyutlara gelecektir.
  4. Kalan kenarları ben farklı tanımda kullanmak niyetiyle kaldırdım ortasına koymadım.
  5. Öncelikle borcam tabanına yağı sürerek 1. Katman 20 kat olacak. 2 yufkada bir yağı ortalara süreceğiz.
  6. 20 yufka sonrası iri çektiğimiz cevizleri serpiştiriyoruz.
  7. Daha sonra tekrar tıpkı prosedürle 20 katta üzerine gelecek biçimde yufkaları dizeceğiz.
  8. Tamamını dizip bitirdikten sonra keskin bir bıçakla baklavayı istediğiniz boyutta kesin ve kalan yağı çokça üzerine gezdirin.
  9. Önceden ısıtılmış 170 derece fansız fırında 60 dk pişireceğiz.
  10. Her fırın tıpkı olmadığı için lütfen denetim edin kızardığında pişmiş demektir.
  11. Baklavamız fırına girdikten sonra şerbete geçeceğiz 1 lt sütü tencereye alalım, 4 su bardağı şekeri ocakta kaynayana kadar karıştırarak eritelim.
  12. Kaynamaya başladıktan sonra kapatalım ocağı ve kremayı ekleyerek yeterlice karıştıralım soğumaya alalım.
  13. Şerbet ılık olacak tatlımızın birinci sıcağı çıkmış olacak yani onada ılık diyebiliriz.
  14. Ben yaklaşık 10 dk beklettikten sonra şerbeti gezdirdim.
  15. 2 saat dolapta öylece bir dinlendirdim sütü büsbütün emdi.
  16. Sonrasında 2 yemek kaşığı kakaoyla süt tozunu karıştırdım ve küçük elekle heryere eşit olarak serptim.
  17. Çikolatayı rendeledim ve onu de eşit olarak tatlıma dağıttım. 1 gece bekledikten sonra servise hazır.

Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Coco Star Pasta
Sulu Yemek İçin Yeşil Fasulye Konservesi
En Pratik Haliyle Karnıyarık
Uzun Ömürlü Çilek Reçeli
Kabak Sulusu Yemeği
Demleme Usulü Erişte Makarna
Hdabla | © 2025 |