Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (44 adet)
- 200 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Arasına :
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
- 3 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket çikolata ( isteyen kullanmayabilir)
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım.
- Su ile toz şekeri ocağa alalım.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp içine sütü ve vanilyayı ekleyip karıştırıp, soğumaya bırakalım.
- Tereyağı eritip, sıvı yağı ekleyelim, ocağımızı kapatalım.
- Baklavalık yufkaların 22 adedini alalım borcam ebatında keselim.
- Borcamın tabanı yağlayalım.
- Üzerine 3 adet yufka koyup yağlayalım.
- Aralara kenar kesimleri yerleştirip yağlayalım.
- 22 adet yufka bitene kadar bu biçimde yerleştirelim.
- Yufkaların tam yarısı oluyor 1 su bardağı iri çekilmiş cevizi serpelim.
- Diğer kalan 22 adet yufkalarımızıda birebir formda yerleştirelim.
- En üst kısma yağ sürüp dikkatlice keselim.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 40-45 dakika baklavamızın üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımızı 10 dakika bekletelim.
- Soğuyan şerbeti baklavanın her yerine gelecek halde gezdirelim oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabına alıp yeterlice soğuyana kadar bekletelim.
- Bir kasede kakao ve pudra şekeri ini karıştırıp süzgeç yardımıyla tatlının üzerini düzgünce kapatacak formda serpiştirelim.
- Sonrasında üzerine çikolata rendeleyip servis edebilirsiniz. Bunda çikolata serpmedik.
Deneyecek olan herkese. Afiyet olsun.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



