Soğuk Ayran Aşı Çorbası

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 500gr yoğurt (yarısını süzme de kullanılabilirsiniz)
  • 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-1.5 su bardağı soğuk su
  • Yarım demet dereotu

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Benim buzluğum da haşlanmış nohut vardı onu kullandım. Buğdayı da hiç ıslatmadan direk fissler de pişirdim. Yoksa akşamdan nohut ve buğdayı ıslatıp sonraki günü pişirin ve suyunu süzün.
  2. Derin bir kaseye yoğurdu,suyu ve tuzu ekleyip çırpın. Sonra buğdayı ve nohutu ekleyip karıştırın. En son dereotunu ekleyip buzdolabına koyun.
  3. İyice soğuduktan sonra servis edin. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 😊.

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hazır Yufkadan Dışı Çıtır Kıymalı Börek
Browni Kurabiye
Kolay Mayasız Poğaça
Patatesli Omlet
Pesto Sosu Tarifi
Zeytinyağlı Ispanaklı Kuskus
Hdabla | © 2025 |