Soğanlı Yoğurtlu Meze
Soğanlı Yoğurtlu Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çimdik tuz
Alt tabanı için;
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Üzeri için susam
Soğanlı Yoğurtlu Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları temizleyip ince ince keselim.
- Zeytinyağı eklediğimiz tavaya alalım.
- Kısık ateşte soğanlar ölene kadar kavuralım.
- Daha sonrasında üzerine nar ekşisini ve baharatları ekleyelim. Düzgünce harmanladıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Bu esnada yoğurdumuza kıvam aldılarım (süzme yoğurt kullandığımız için biraz sulandırıp açalım).
- Servis tabağının alt kısmına yoğurdumuzu yerleştirelim,üzerine kavrulmuş soğanlarımızı ek edelim,görüntüsü için üzerine susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun ❤️.
Soğanlı Yoğurtlu Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






