Soğanlı Peynirli Börek
Soğanlı Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 3 adet soğan
- Yarım kısım maydanoz
- Lor peynir ve tam yağlı peynir çeşitleri
Baharatlar;
- Karabiber
- Pul biber
Yufka sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
Soğanlı Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya soğanlarımızı alalım. Biraz kavuralım. Kavurma süreci akabinde maydanoz ve baharatları atalım.
- Soğuyan soğanları peynirle buluşturalım.
- Yufkamızı yağlı tepsiye dizelim. Her kata sosumuzu ekleyelim.
- Üçüncü kata gelince harcımızı koyalım. Tekrar yufka koyalım. Besinci kata gelince tekrar harç koyalım. Kalan sosu tepsiye boşaltalım. 2 saat dinlendirdikten sonra.
- 180 derecelik fırınımıza koyalım. Afiyet olun.
Soğanlı Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















