Soğanlı Peynirli Börek

Soğanlı Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 3 adet soğan
  • Yarım kısım maydanoz
  • Lor peynir ve tam yağlı peynir çeşitleri

Baharatlar;

  • Karabiber
  • Pul biber

Yufka sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta

Soğanlı Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya soğanlarımızı alalım. Biraz kavuralım. Kavurma süreci akabinde maydanoz ve baharatları atalım.
  2. Soğuyan soğanları peynirle buluşturalım.
  3. Yufkamızı yağlı tepsiye dizelim. Her kata sosumuzu ekleyelim.
  4. Üçüncü kata gelince harcımızı koyalım. Tekrar yufka koyalım. Besinci kata gelince tekrar harç koyalım. Kalan sosu tepsiye boşaltalım. 2 saat dinlendirdikten sonra.
  5. 180 derecelik fırınımıza koyalım. Afiyet olun.

Soğanlı Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çay Menüsü
Fellah Köfte
İncir Uyutması
Tahinli Mantarlı Pilav Yatağında Bonfile
Kuru Domates Mezesi ( Rum Mezesi)
Malaga (Ev Usulü Kolay Yapım)
Hdabla | © 2025 |