Soğanlı Mantar Kavurması (Vazgeçilmezim)

Soğanlı Mantar Kavurması (Vazgeçilmezim) Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram mantar (bimde paket olan )
- 1 adet kuru soğan
- Sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- İsterseniz yalnızca yumurta da olur
Soğanlı Mantar Kavurması (Vazgeçilmezim) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarlarımızın saplarını kopartalım, daha sonra mantarları doğrayalım daha sonra bir kaba alalım ve üzerine su ek edip 5 dk kadar dinlendirelim.
- O dinlenirken bizde soğanımızı soyalım ve doğrayalım, kenara alalım ve dinlene mantarları bir süzgece alalım ve düzgünce yıkayalım, daha sonra kenara alalım.
- Bir tavayı ocağa alalım kısık ateşte içine biraz sıvı yağ ekleyelim, daha sonra soğanları pembeleşinceye kadar karıştıralım, daha sonra yıkadığımız ve süzdüğümüz mantarı da ek edelim suyunu salıp, çeken kadar ortada karıştırarak pişiriyoruz.
- Suyunu çektikten sonra tuz ve baharatları ek edip karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.
- Üzeri için; rendelenmiş olan kaşar peyniri serpiştirip kapağını kapatalım kaşar peyniri erisin daha sonra afiyet ile yiyoruz 👌👌😋
Soğanlı Mantar Kavurması (Vazgeçilmezim) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




