Soğanları Yumurta

Soğanları Yumurta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığından daha az kimyon
  • Tuz
  • 2 adet yumurta

Soğanları Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlı yumurta için tavaya yağı alalım yemeklik doğradığımız 2 adet soğanı ek edin.
  2. Orta ateşte yakmadan orta ara karıştırarak karamelize olana dek soğanları pişirelim.
  3. Daha sonra biber salçası domates salçası ve baharatları ek edip karıştıralım 1-2 dakika salçayı kavurun.
  4. 2 su bardağı su ve tuz ek edelim suyunu çekinceye kadar soğanları pişirelim.
  5. Bu aşamada ocağı güzelce kısığa alıp 2 adet yumurtayı soğanların üzerine çırpmadan kıralım ,tuz serpiştirip kaşıkla hafif yumurtaları dağıtalım tavanın kapağını kapatıp yumurtaları pişirelim.
  6. Ve ocaktan alıp servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Soğanları Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Patates
Kazandibi
Patatesli Biberli Bulgur Pilavı
Hellim Peynirli Atom Tost
Harika Revani Tarifi
Antep Fıstıklı Petibör Pasta
Hdabla | © 2025 |