Soğan Mezesi

Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım küp şeker
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığı ucuyla sumak
  • 1.5-2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı su
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt

Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları soyup iri olacak formda keselim.
  2. Uygun bir tavaya birinci olarak yağımızı alalım ve ısıtalım daha sonra soğanlarımızı ekleyelim.
  3. Yumuşayana kadar kavuralım ve şekerimizi ekleyelim.
  4. Kavrulan soğanların rengi dönünce 2-3 yemek kaşığı su ekleyelim ve tavanın kapağını kapatıp 2-3 dakika kavuralım.
  5. Kavrulan soğanları uygun karıştırma kasesine alıp üzerine baharatları ve nar eksisini ekleyip karıştıralım.
  6. 3-4 kaşık yoğurdu sunum tabağına alıp yayalım.
  7. Üzerine soğanlarımızı ekleyelim.Afiyet olsun….

Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arabaşı Çorbası
Köfteli Çorba
Renkli Patates Salatası Havuçlu Pancarlı
Pastane Usulü Fındıklı Kurabiye (Videolu)
Sevgililer Günü Pizzası Olsun Adı ️
Kollajen Ara Öğün ( Taşımalık )
Hdabla | © 2024 |