Soğan Mezesi

Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım küp şeker
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı ucuyla pul biber
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı ucuyla sumak
- 1.5-2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı su
- Tuz
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları soyup iri olacak formda keselim.
- Uygun bir tavaya birinci olarak yağımızı alalım ve ısıtalım daha sonra soğanlarımızı ekleyelim.
- Yumuşayana kadar kavuralım ve şekerimizi ekleyelim.
- Kavrulan soğanların rengi dönünce 2-3 yemek kaşığı su ekleyelim ve tavanın kapağını kapatıp 2-3 dakika kavuralım.
- Kavrulan soğanları uygun karıştırma kasesine alıp üzerine baharatları ve nar eksisini ekleyip karıştıralım.
- 3-4 kaşık yoğurdu sunum tabağına alıp yayalım.
- Üzerine soğanlarımızı ekleyelim.Afiyet olsun….
Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

