Soğan Kebabı (Orijinal Tarif)

Soğan Kebabı (Orijinal Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kebaplık soğan ( arpacık soğandan bir tık büyük)
  • 500 gr orta yağlı kıyma ( koyun kıyması kullandım)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağı su ( 200 ml)

Soğan Kebabı (Orijinal Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları kabuklarını soymadan güzelce yıkayıp suyunu süzmesi için bırakıyoruz.
  2. Kıymayı, tuzu ve karabiberi harmanlıyoruz.
  3. Soğanlara ortadan ikiye bölünmeyecek formda çizik atıyoruz.
  4. Ceviz büyüklüğünde yaptığımız kıymaları soğanların ortasına yerleştiriyoruz.
  5. Tepsimize biraz yağ döküp soğanları yerleştirelim.
  6. Ben soğan patates halinde dizdim.
  7. Ortaya da domates, kırmızı biber, yeşil biber yerleştirdim.
  8. Sosumuzu da hazırlayıp her yere gelecek biçimde döküyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat denetimli olarak pişiriyoruz.Afiyet olsun 🤌.

Soğan Kebabı (Orijinal Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebze Köftesi (Diyette Kurtarıcı Leziz Tarif)
Mide Şişirmeyen Menü Tabağı
Milföy Baklava
Soslu Sosyete Mantısı
Dilim Mozaik Pasta Tarifi
Starbucks Kurabiye
Hdabla | © 2025 |