Soğan Kebabı (Orijinal Tarif)
Soğan Kebabı (Orijinal Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kebaplık soğan ( arpacık soğandan bir tık büyük)
- 500 gr orta yağlı kıyma ( koyun kıyması kullandım)
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 su bardağı su ( 200 ml)
Soğan Kebabı (Orijinal Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları kabuklarını soymadan güzelce yıkayıp suyunu süzmesi için bırakıyoruz.
- Kıymayı, tuzu ve karabiberi harmanlıyoruz.
- Soğanlara ortadan ikiye bölünmeyecek formda çizik atıyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde yaptığımız kıymaları soğanların ortasına yerleştiriyoruz.
- Tepsimize biraz yağ döküp soğanları yerleştirelim.
- Ben soğan patates halinde dizdim.
- Ortaya da domates, kırmızı biber, yeşil biber yerleştirdim.
- Sosumuzu da hazırlayıp her yere gelecek biçimde döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat denetimli olarak pişiriyoruz.Afiyet olsun 🤌.
Soğan Kebabı (Orijinal Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















