Soğan Dolması (Kıymasız)

Soğan Dolması (Kıymasız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 6–7 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (iç harcı için, pişirirken ayrıyeten da eklenir)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe nazaran biraz biber salçası da eklenebilir)
  • 2 adet domates (rendelenmiş yahut küçük doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • Yarım demet dereotu (isteğe bağlı)
  • 1 limonun suyu
  • 1 su bardağı sıcak su (pişirme için)

Soğan Dolması (Kıymasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanların kabukları soyulup taban kısmı yavaşça kesildikten sonra kaynar suda 7–8 dakika kadar haşlanır.
  2. Yumuşayan soğanlar kat kat ayrılabilecek hale gelir ve dikkatlice açılır.
  3. Zeytinyağı bir tavada ısıtılır, salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Ardından domates ve rendelenmiş havuç eklenir, birkaç dakika daha çevrilir.
  5. Yıkanmış pirinç ek edilir, yavaşça kavrulduktan sonra tuz, şeker, baharatlar ve ince doğranmış yeşillikler karıştırılır.
  6. Bir çay bardağı kadar sıcak su eklenip pirinç suyunu çekene kadar pişirilir ve ocaktan alınarak dinlendirilir.
  7. Haşlanıp ayrılmış soğan yapraklarının içine hazırlanan içten konulur.
  8. Yapraklar sigara böreği üzere sarılır yahut küçük bohça biçiminde kapatılır.
  9. Dolmalar tepsiye düzgün formda dizilir.
  10. Üzerine limon suyu, biraz zeytinyağı ve sıcak su gezdirilir.
  11. Dolmaların dağılmaması için üzerine ısıya güçlü bir tabak kapatılır.
  12. 180 derece fırında yaklaşık 30–35 dakika pişirilir.
  13. Dinlendikten sonra sıcak ya da ılık olarak servis edilir.
  14. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek yahut yoğurt eşliğinde sunulabilir.

Soğan Dolması (Kıymasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salamlı Yumurta
Nohutlu Kabak
Muzlu Pudingle Magnolya(3 Malzeme İle)
Glutensiz Browni
Mandalinalı Sütlü Tatlı
Şeftalili Soğuk Limonata
Hdabla | © 2025 |