Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram dana kıyma
- 7 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet küçük kuru soğan (iç için)
- Yarım çay kaşığı yeni bahar
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Sos için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 su bardağı su
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanlarımızı soyup ortasından dik bir halde keselim. (merkezine kadar).
- Ocağa alıp 15 dk kadar haşlayalım.
- Ayrı bir kapta iç harcımızı hazırlayalım kıymayı ,soğanı ve baharatları ekleyelim.
- Haşlanan soğanları alıp zarlarından ayıralım.
- İçleri doldurup güzelce tenceremize dizelim.
- Sosumuzu hazırlayıp doldurduğumuz soğanların üzerine dökelim ,kaynadıktan sonra 20 dk ocakta pişirelim.
- Sonrasında evvelden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dk suyunu çekene kadar pişirelim.
- Yoğurtla servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun deneyenler fotoğraflarını gönderirse çok sevinirim🥰🌸🫶🏻.
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



