Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram dana kıyma
  • 7 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet küçük kuru soğan (iç için)
  • Yarım çay kaşığı yeni bahar
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 su bardağı su

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanlarımızı soyup ortasından dik bir halde keselim. (merkezine kadar).
  2. Ocağa alıp 15 dk kadar haşlayalım.
  3. Ayrı bir kapta iç harcımızı hazırlayalım kıymayı ,soğanı ve baharatları ekleyelim.
  4. Haşlanan soğanları alıp zarlarından ayıralım.
  5. İçleri doldurup güzelce tenceremize dizelim.
  6. Sosumuzu hazırlayıp doldurduğumuz soğanların üzerine dökelim ,kaynadıktan sonra 20 dk ocakta pişirelim.
  7. Sonrasında evvelden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dk suyunu çekene kadar pişirelim.
  8. Yoğurtla servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun deneyenler fotoğraflarını gönderirse çok sevinirim🥰🌸🫶🏻.

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Bisküvili Pasta Tarifi (Finger Karamelize Bisküvili)
Püf Noktalarıyla Yaş Pasta
Bulut Yumurta Tarifi
Bitter Fındık Kremalı Çatlak Kurabiye
İrmik Helvası
Tavada Islak Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet