Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 8 /10 büyük uzunluk soğan
- 1 kase pirinç
- Yarım deste maydanoz
- 1 tatlı pulbiber
- 1 tatlı siyah pulbiber
- 1 adet domates
- 1 tatlı karabiber
- 1 tatlı nane
- 1 tatlı reyhan
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek ️kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- 1 su bardağı yağ
- Yarım çay bardağı sumak
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önceden kaynattığımız suyun içerisine kabuklarını soymuş olduğumuz ortasına kadar kesik verdiğimiz soğanları koyalım ve yumuşayıp yaprak üzere açılana kadar kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
- Sumağımızı ılık suda dinlendirelim.
- Domates 🍅, maydanoz, sarımsak 🧄,soğan 🧅 larımızı doğrayalım bir kaba bırakalım.
- Yıkamış olduğumuz pirinçleri de ekleyelim.
- Baharat ve salçaları ve yağı döküp özleşinceye kadar yoğuralım.
- Daha sonra soğanları yaprak yaprak açıp doldurup tencereye dizelim.
- Üzerine tuz, bir yemek kaşığı salça,su (3 yada 4 su bardağı üzerini geçecek şekilde)ve sumak suyunu gezdirelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra altı kısık 40 dakika pişirelim.
Deneyenlere afiyet olsun. 🤗.
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
