Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 /10 büyük uzunluk soğan
  • 1 kase pirinç
  • Yarım deste maydanoz
  • 1 tatlı pulbiber
  • 1 tatlı siyah pulbiber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı karabiber
  • 1 tatlı nane
  • 1 tatlı reyhan
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek ️kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 1 su bardağı yağ
  • Yarım çay bardağı sumak

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önceden kaynattığımız suyun içerisine kabuklarını soymuş olduğumuz ortasına kadar kesik verdiğimiz soğanları koyalım ve yumuşayıp yaprak üzere açılana kadar kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
  2. Sumağımızı ılık suda dinlendirelim.
  3. Domates 🍅, maydanoz, sarımsak 🧄,soğan 🧅 larımızı doğrayalım bir kaba bırakalım.
  4. Yıkamış olduğumuz pirinçleri de ekleyelim.
  5. Baharat ve salçaları ve yağı döküp özleşinceye kadar yoğuralım.
  6. Daha sonra soğanları yaprak yaprak açıp doldurup tencereye dizelim.
  7. Üzerine tuz, bir yemek kaşığı salça,su (3 yada 4 su bardağı üzerini geçecek şekilde)ve sumak suyunu gezdirelim.
  8. Kaynamaya başladıktan sonra altı kısık 40 dakika pişirelim.
    Deneyenlere afiyet olsun. 🤗.

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakal Reçeli Tarifi
Hamsiköy Sütlacı
Sütlaç
Kahve Yanı Yulaflı Topçuklar
Waffle Tarifi
Patates Cücesi
Hdabla | © 2025 |