Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 200 gram dana kıyma
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su (400 ml)az gelecek üzere olursa ek edebilirsiniz pişme esnasında
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanlarımızın kabuğunu soyalım ve dik olacak halde bir yarısını keselim. Bu kademede merkezine kadar kesmek kâfi olacaktır.
- Ardından sıcak su dolu tencereye alarak yumuşayana kadar 15 dakika haşlayalım.
- Soğanlar yumuşadıktan sonra suyunu süzerek yapraklarına ayıralım.
- İç harcı için geniş bir tabağa kıyma, sıcak su ile yıkadığımız pirinç, küçük küçük doğranmış soğan, domates.
- Salçası, biber salçası, zeytinyağı, baharatlar, tuz, ve kıyılmış maydanozu ekleyerek elimizle yoğuralım.
- Haşlanan soğanları da bir kaseye alarak zarlarını temizleyelim.
- Soğanları ne çok ne de az haşlamamalısınız. Çok haşladığınızda yırtılacaktır. Az haşladığınızda ise iç harcını doldurmakta zorlanabilirsiniz.
- Soğan yaprağının bir ucuna harçtan yerleştirelim ve rulo biçiminde saralım. Tüm soğan yaprakları bitene kadar bu süreci tekrarlayalım.
- Derin bir tava ya da tepsiye dolmalarımızı sıralayalım.
- Ayrı bir kasede salça, yağ, tuz ve sıcak suyu alarak karıştıralım.
- Hazırladığımız salçalı sosu dolmalarımızın üzerine gezdirelim.
- Tavanın kapağını kapatarak, kaynayana kadar 20 dakika pişirelim suyunu çeken soğan dolmalarımız servise hazır. Afiyet olsun!.
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







