Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 400 gram kadar kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı isot
  • Pulbiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı kadar ılık su

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanın kabuğunu soyalım. Tam orta kısmına kadar bıçak ile kesik atalım. Kaynayan suyun içine atalım. 15 dakika haşlayıp çıkaralım.
  2. İç materyali için verilen materyalleri güzelce karıştıralım.
  3. Haşladığımız soğanların katmanlarını ayıralım. 📌içinde bulunan ince zarı kesinlikle çıkarın. Zarını çıkardığımız katmanlarını iç materyal soyarak saralım.
  4. Üzerine bir kasede hazırladığımız sosu dökelim.
  5. 200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar suyu bitene kadar pişirelim. Dolmamız servise hazır deneyecek olan herkese afiyet olsun.

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıvı Yağlı Lezzetli Poğaça
Mayasız Şerit Poğaça
Izgarada Kebap
Acılı Mantar Sote
Çalışan Kadının Yarın Akşamki Akşam Yemeği Menüsü
Paşa Böreği
Hdabla | © 2025 |