Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 tane büyüğe yakın soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 200 gram kıyma
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 er tatlı kaşığı domates-biber salçası

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanları soyalım ve kenardan ortaya kadar bıçakla keselim.
  2. Tencereye su koyalım ve kaynayınca soğanları içine atalım yumuşayana kadar haşlayalım. (ben yaklaşık 20dk kadar haşladım).
  3. İçi için yıkanmış pirinç,kıyma ve öteki materyalleri karıştıralım.
  4. Haşladığımız soğanları süzelim ve katlarını ayıralım. (zarlarını da ayırmayı unutmayın).
  5. Hazırladığımız içten soğanın bir ucuna koyup saralım ve kat yeri altta olacak formda tencereye dizelim.
  6. Hepsi bittikten sonra üzerine salçalı su yapalım ve üzerini geçecek kadar su koyalım. Üzerine tabak kapatalım ve ocağa alalım.
  7. İlk orta ateşte 10-15 dk kadar pişirelim sonra ocağın altını kısalım ve pişmeye bırakalım.
  8. Benim yaklaşık 1 saat 15 dk kadar sürdü pişmesi. Orta sıra denetim edin çatalla bakın sert ise biraz daha su ekleyip pişirin.
  9. Pişen dolmalarımızı biraz dinlendirdikten sonra yoğurt eşliğinde servis edelim.Afiyet olsun 💞.

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:3 Renkli Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebze Şöleni
Glutensiz Tahinli Ekmek
Tatlı Patates İle Vegan Kurabiye
Çikolatalı Çilekli Pasta
Ev Yapımı 2 Renkli Puding
Ezogelin Çorbası
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.