Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 tane büyüğe yakın soğan
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 200 gram kıyma
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 er tatlı kaşığı domates-biber salçası
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları soyalım ve kenardan ortaya kadar bıçakla keselim.
- Tencereye su koyalım ve kaynayınca soğanları içine atalım yumuşayana kadar haşlayalım. (ben yaklaşık 20dk kadar haşladım).
- İçi için yıkanmış pirinç,kıyma ve öteki materyalleri karıştıralım.
- Haşladığımız soğanları süzelim ve katlarını ayıralım. (zarlarını da ayırmayı unutmayın).
- Hazırladığımız içten soğanın bir ucuna koyup saralım ve kat yeri altta olacak formda tencereye dizelim.
- Hepsi bittikten sonra üzerine salçalı su yapalım ve üzerini geçecek kadar su koyalım. Üzerine tabak kapatalım ve ocağa alalım.
- İlk orta ateşte 10-15 dk kadar pişirelim sonra ocağın altını kısalım ve pişmeye bırakalım.
- Benim yaklaşık 1 saat 15 dk kadar sürdü pişmesi. Orta sıra denetim edin çatalla bakın sert ise biraz daha su ekleyip pişirin.
- Pişen dolmalarımızı biraz dinlendirdikten sonra yoğurt eşliğinde servis edelim.Afiyet olsun 💞.
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


