Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- Kuru soğan
- 150 gram kıyma
- 1 kaşık biber salçası
- 2 kaşık domates salçası
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- Tuz
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için; 1 adet soğanı küp küp doğrayalım ve tüm materyalleri ekleyip güzelce karıştıralım.
- Dikey olarak tam ortasına kadar kestiğimiz soğanları 10 dk haşlayalım ve soğuyunca katlarına ayırıp, içine 1 tatlı kaşığı iç harcımızdan koyup saralım tencereye dizelim.
- Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı sulandırıp gezdirelim ve kısık ateşte pişirelim.
Afiyet, şifa olsun :).
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








