Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • Kuru soğan
  • 150 gram kıyma
  • 1 kaşık biber salçası
  • 2 kaşık domates salçası
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • Tuz

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için; 1 adet soğanı küp küp doğrayalım ve tüm materyalleri ekleyip güzelce karıştıralım.
  2. Dikey olarak tam ortasına kadar kestiğimiz soğanları 10 dk haşlayalım ve soğuyunca katlarına ayırıp, içine 1 tatlı kaşığı iç harcımızdan koyup saralım tencereye dizelim.
  3. Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı sulandırıp gezdirelim ve kısık ateşte pişirelim.

Afiyet, şifa olsun :).

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hazır Yufkadan Nefis Kabaran Çıtır Çıtır Kıvrımlı Tepsi Böreği
Ispanaklı Fit Krep
Fırında Enfes Karnıyarık Tarifi
Fırınlanmış Susamlı Havuç Mezesi
2 Kişilik İrmik Helvası Tarifi
Spagetti Waffle
Hdabla | © 2025 |