Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 7 adet kuru soğan
İçi için;
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- Biraz maydanoz
- 2 su bardağı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ
Üzeri için;
- Çok az salça
- Tuz
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Sıcak su
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları soyup bi tarafına bıçak vuruyoruz ve kaynayan tencereye atıyoruz.
- 6- 7 dakika sıcak suda kaynayıp yumuşayınca sudan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- İçi için gereçleri doğrayıp baharatı ,salçasını ,yağını ve pilavını koyup karıştırıyoruz.
- Soğanları tek tek ayırıp içlerini doldurup borcama diziyoruz.
- Dizdiğimiz soğanları üzerine su ekliyoruz soğanlarla eşit formda su koyuyoyoruz çok geçmesin hem taşar hem suyu çok olur fırına atıyoruz.
- 20 -25 dakikaya pişmiş olucak fırında olunca lezzeti daha hoş oluyor şimdiden afiyet olsun.
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



