Sodalı Tepsi Böreği

Sodalı Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg böreklik yufka

Üzerine sürmek için;

  • 2 adet yumurta sarısı

Üzerine dökmek için;

  • 1 şişe sade soda

Aralarına koymak için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için;

  • 1 kutu beyaz böreklik peynir
  • Yarım demet maydanoz ince kıyılmış

Sos için;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Sodalı Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos materyallerini geniş bir kapta çırpalım, diğer bir kaba peyniri elimizle ayıp üzerine maydanozu koyup karıştıralım.
  2. Tepsiyi yağlayalım ,üzerine bir yufkayı kenarlarından sarkacak biçimde yerleştirelim, üzerine sostan ekleyip yufkaların her tarafını ıslatalım.
  3. Bir yufka daha serip yeniden sosla ıslatın,peynirli harcın yarısını bu yufkanın üzerine koyalım ,aralara fındık büyüklüğünde tereyağı serpiştirin üzerine.
  4. Üzerine 1,5 yufkayı tekrar buluşturup koyalım ve bol sosla ıslatın .
  5. Kalan peynirli harcı da ekleyip tereyağı ekleyip ufak ufak üzerine son yarım yufkayı serelim sosla ıslatıp kenarlardan sarkan böreği tepsiye yanlışsız kapatalım.
  6. Böreği kesip üzerine kalan sosu ve sodayı dökelim böreği streçleyip bir gece buzdolabında bekletelim .
  7. Pişireceğimiz vakit üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180° fırında pişirelim afiyet olsun.

Sodalı Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Kurabiye
Körili Spagetti
Şekerli Kurabiye
Portakallı Kış Kurabiyesi
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye
Tiramisu
Hdabla | © 2025 |