Sodalı Tepsi Böreği
Sodalı Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg böreklik yufka
Üzerine sürmek için;
- 2 adet yumurta sarısı
Üzerine dökmek için;
- 1 şişe sade soda
Aralarına koymak için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
İç harcı için;
- 1 kutu beyaz böreklik peynir
- Yarım demet maydanoz ince kıyılmış
Sos için;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Sodalı Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos materyallerini geniş bir kapta çırpalım, diğer bir kaba peyniri elimizle ayıp üzerine maydanozu koyup karıştıralım.
- Tepsiyi yağlayalım ,üzerine bir yufkayı kenarlarından sarkacak biçimde yerleştirelim, üzerine sostan ekleyip yufkaların her tarafını ıslatalım.
- Bir yufka daha serip yeniden sosla ıslatın,peynirli harcın yarısını bu yufkanın üzerine koyalım ,aralara fındık büyüklüğünde tereyağı serpiştirin üzerine.
- Üzerine 1,5 yufkayı tekrar buluşturup koyalım ve bol sosla ıslatın .
- Kalan peynirli harcı da ekleyip tereyağı ekleyip ufak ufak üzerine son yarım yufkayı serelim sosla ıslatıp kenarlardan sarkan böreği tepsiye yanlışsız kapatalım.
- Böreği kesip üzerine kalan sosu ve sodayı dökelim böreği streçleyip bir gece buzdolabında bekletelim .
- Pişireceğimiz vakit üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180° fırında pişirelim afiyet olsun.
Sodalı Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








