Şöbiyet Tatlısı Tarifi

Şöbiyet Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 15 adet baklavalık yufka
- 150 gram tereyağı
İç harcı için;
- 1 su bardağı süt
- 2,5yemek kaşığı irmik
- 1 pk vanilin
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
Şöbiyet Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için su ve şekeri karıştırıp kaynatıyoruz.
- Kaynayan şerbetin içine limon suyunu koyup yaklaşık. 15 – 20 dk kıvamı gelene kadar kaynatıyoruz ve altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- İç harcı için süt ve irmiği ocakta kaynatıyoruz ve vanilini de koyup altını kapatıp güzelce karıştırıyoruz en son soğumaya bırakıyoruz.
- 15 adet baklavalık yufkayi alıp ortalarına her yerine gelecek halde tereyağı sürerek 15 yufkayı üst üste koyuyoruz.
- En sondaki yufkanın üzerine tereyağı sürmüyoruz.
- Üst üste koyduğumuz yufkayı kare kare eşit biçimde kesiyoruz ben 12 kesime kestim kısa tarafı 3 eşit modüle uzun tarafı 4 eşit kesim olacak halde.
- İç harçtan birer tatlı kaşığı koyuyoruz ve dilerseniz antep fıstığı da koyabilirsiniz. Sonradan tatlıyı iki kat katlıyoruz.
- Katladığımız tatlıları uçları oburunun altına gelecek halde tavaya diziyoruz. Kalan tereyağı tatlıların üzerine sürelim.
- Bu halde evvelden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Ağızları açılmamasi için.
- Sonradan tatlıları ayırıp tam kızarana kadar pişiriyoruz.
- Nar üzere kızaran tatlılara soğumuş şerbeti döküp soğumaya bırakıyoruz.
- Tam soğuyan tatlılari servis ederken antep fıstığı ile servis edebiliriz.Afiyet olsunn. :).
Şöbiyet Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








