Skordalia (Yunan Mezesi)
Skordalia (Yunan Mezesi) Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet orta uzunluk patates
- 2-3 kısım dereotu
- 1 kısım taze soğan
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı elma sirkesi
- Yarım limonun suyu
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Skordalia (Yunan Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuğunu soyuyor, orta büyüklükte doğrayıp su ve tuz koyduğumuz tencereye alıp haşlıyoruz.
- Patatesler haşlandıktan sonra ezip bir kenara alıyoruz.
- Zeytinyağ, sarımsak ve elma sirkesini çubuk blendrdan geçiriyoruz.
- Patatesler ılıdıktan sonra tuz ve karabiberini ekliyoruz. Sonra zeytinyağlı sosunu ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
- İnce ince doğradığımız dereotu ve soğanı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak servis tabağına alıyoruz ve üzerine zeytinyağ gezdirip dereotu ile süslüyoruz.Afiyet olsun 🌸.
Skordalia (Yunan Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














