Siyez Unlu, Cevizli, Kuru Domatesli Ve Zeytinli Poğaça

Siyez Unlu, Cevizli, Kuru Domatesli Ve Zeytinli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı siyez unu
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 5-6 tane kurutulmuş domates (ıslatılmış ve yumuşak hale getirilmiş olsun)
  • 1 su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin (siyah da olabilir)
  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • Susam
  • Çörekotu

İç harcı için;

  • Arzu ettiğiniz peynir

Siyez Unlu, Cevizli, Kuru Domatesli Ve Zeytinli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağı, tereyağı, yoğurt, yumurta, tuz,şeker hepsini güzelce karıştırın.
  2. Ardından un ve kabartma tozunu ek edin ve yoğurun. (unu yavaş yavaş ek edin ve hamur kıvamına nazaran unu ayarlayın).
  3. Yoğurulan hamurun üzerine kuru domates,zeytin,ceviz ek edip tekrar yoğurun.
  4. Yoğurulan hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  5. Daha sonra hamurlardan bir yumurta büyüklüğünde bezeler alıp açın içerisine istediğiniz peyniri koyup kapatın.
  6. Üzerine yumurta sarısı susam ve çörek otu ek edip 180 derece fırında pişirin.

Siyez Unlu, Cevizli, Kuru Domatesli Ve Zeytinli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarhana
Poğaça Tarifi
Patates Ve Tavuklu Milföy Çanağı (Lezzet Dolu)
Fırında Sebze
Tavuk Sarma
Damla Çikolatalı Kek
Hdabla | © 2025 |