Sıvı Yağlı Kıtır Kurabiye

Sıvı Yağlı Kıtır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 buçuk su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı tahin
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı mahlep yoksada olur
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı fıstık kırığı yahut fındık hangisi varsa
Su bardağı 200ml
Sıvı Yağlı Kıtır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına evvel sıvıları koyup karıştıralım.
- Arkasından kuruları sırayla un, nişasta ,pudra şekeri ,kabartma tozlarını sırayla koyup yoğuralım.
- Hamuru yaptıktan sonra üzerine fıstık kırığımızı döküp tekrar yoğuralım.
- Tezgahın üzerine streç serip hamurumuzdan büyük bir beze alıp streçin ortasında açalım.
- Kalıplarla istediğimiz hallerde yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Kurabiyelerin üzerlerine hafif bastırarak çukur açalım istersek pişirdikten sonra da üzerlerine marmelat koyarız.
- 170 derecelik fırında 20 dakika kadar hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Kurabiyelerimiz piştikten sonra uzun müddet buzdolabında bekletip tüketebiliriz sağlam kurabiyeler.Afiyet sıhhat olsun.
Sıvı Yağlı Kıtır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







