Sıvı Yağlı Çikolatalı Hindistanli Kurabiye
Sıvı Yağlı Çikolatalı Hindistanli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kenarı için;
- 80 gr sütlü çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Sıvı Yağlı Çikolatalı Hindistanli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın yumurta, şekeri, sıvı yağı, vanilya koyalım, güzelce beş dk çırpalım. Nişasta ekleyip, tekrar çırpalım. Evvel iki bardak unu koyalım, kabartma tozu koyalım, üzerine limon suyu döküp karıştıralım. Kalan unu da ek edip yoğuralım.
- Elimize hamurdan yumurta büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım, yassıltalım, fincan tabağına çok az sıvı yağ koyalım çatalı batırıp kurabiyenin üzerine izler yapalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dk pişirelim.
- 10 dk soğuduktan sonra düz bir tabağa spatula ile alalım. Benmari yöntemi tereyağı, çikolatayı eritelim ,kurabiyenin ucunu çikolataya bandıralım ,sonra hindistan cevizine bulayalım. Afiyet olsun.
Sıvı Yağlı Çikolatalı Hindistanli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













