Sıvı Yağ İle Nefis Şekerpare

Sıvı Yağ İle Nefis Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta ( 1 yumurtanın sarısı, şekerparelerin üzerlerine sürülmek üzere ayrılacak.)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 3 su bardağı kadar un
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
Şerbeti için;
- 2 buçuk su bardağı kadar un
- 3 su bardağı su
- 1 kalın dilim limon
Sıvı Yağ İle Nefis Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şekeri, suyu ve limonu tencereye alarak kaynattım.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kıstım, 15 dakika daha kaynatıp şerbetin altını kapattım. Çok koyu bir şerbet olmayacak.
- Bu ortada şerbetin soğuması için serin bir yere aldım.
- Mavi haşhaş ve un hariç tüm malzemeyi karıştırdım.
- Azar azar unu ekleyerek yoğurdum.
- Hamur kulak göğsü kıvamında olmalı. Çok sert olursa şerbeti çekmesinde sorun yaşayabilirsiniz.
- Yoğurduğum hamura uzunlamasına form verdim.
- Hafifçe bastırdım ve tepsiye dizdim.
- Bu sürece hamurun yarısına gelene kadar devam ettim.
- Hamurun kalan yarısına mavi haşhaş ekledim, tekrar yoğurdum ve birebir biçimde, şekillendirdim.
- Şekerparelerin üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra, çatal ile yavaşça üzerlerini çizdim.
- Önceden ısıttığım 180 derece fırında üzerleri kızarıp, hafif çatlayana kadar pişirdim.
- İlk sıcaklığı geçen şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti döktüm.
- Şerbeti büsbütün çekene kadar orta ara kaşıkla üzerlerini tepsideki şerbet ile ıslattım.
- Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra tatlı servise hazır. Sıhhat ve afiyetle🌺.
Sıvı Yağ İle Nefis Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











