Şişte Tavuk Tarifi

Şişte Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk şiş için:
- 600 gram tavuk göğsü yahut but (kuşbaşı doğranmış)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Sebzeler:
- 4 adet büyük uzunluk patates
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
Şişte Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Marine süreci: tavukları yoğurt, sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak, kırmızı biber, karabiber, pul biber, kekik ve tuz ile karıştırıp en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
- Şişleri ıslatalım. Tavukları ve zerzevatları sırasıyla şişlere dizelim.
- Patatesleri orta kalınlıkta doğrayıp 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ, bir tutam tuz ve bir tatlı kaşığı toz kırmızı biberle harmanlayalım.
- Tepsinin altına yağılı kağıt serelim. Kenarlara patatesleri, ortasına soğanları üstüne şişleri yerleştirelim.
- 200 derece fırında yaklaşık 35 dk pişirelim. Son 5 dakikada 250 dereceye açarak üzerlerini kızartalım. Afiyet olsun!.
Şişte Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

