Şişte Tavuk Tarifi

Şişte Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk şiş için:

  • 600 gram tavuk göğsü yahut but (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

Sebzeler:

  • 4 adet büyük uzunluk patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates

Şişte Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Marine süreci: tavukları yoğurt, sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak, kırmızı biber, karabiber, pul biber, kekik ve tuz ile karıştırıp en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
  2. Şişleri ıslatalım. Tavukları ve zerzevatları sırasıyla şişlere dizelim.
  3. Patatesleri orta kalınlıkta doğrayıp 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ, bir tutam tuz ve bir tatlı kaşığı toz kırmızı biberle harmanlayalım.
  4. Tepsinin altına yağılı kağıt serelim. Kenarlara patatesleri, ortasına soğanları üstüne şişleri yerleştirelim.
  5. 200 derece fırında yaklaşık 35 dk pişirelim. Son 5 dakikada 250 dereceye açarak üzerlerini kızartalım. Afiyet olsun!.

Şişte Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Girit Tarhanası
Sarımsak Soslu Kaşarlı Mantar
Lavaş İle Lahmacun (Kolay Lezzetli)
Mozaik Pasta
Çıtır Tavuk (Cips Yok Gevrek Yok)
İslim Kebabı Tarifi
Hdabla | © 2025 |