Mozaik Pasta

Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
- 1 paket sade petibör bisküvi
- 1 litre süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 80 gram sütlü çikolata (isteğe bağlı)
Bisküvileri ıslatmak için;
- Süt
- 1 tatlı kaşığı granül kahve (isteğe bağlı )
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kremasını hazırlamak için, derin bir tencereye sütü alın.
- Üstüne unu, nişastayı, şekeri ve kakaoyu ekleyip bir tel çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.
- Tencerenin altını açın ve daima karıştırarak, kaynamaya başlayıp, yoğunlaşana dek pişirin.
- Göz göz kaynayıp, kıvamı yoğunlaşınca içine vanilyayı ekleyin karıştırın ve altını kapatın.
- Altını kapattıktan sonra içine çikolatayı ve tereyağını ekleyip, tereyağı ve çikolata eriyene dek güzelce karıştırın.
- Isıya güçlü kare bir kaba bir sıra sade petibör bisküvileri dizin.
- Üstüne hazırladığınız kremadan bir kat dökün, bisküvileri örtecek formda.
- Üstüne kakaolu bir sıra bisküvi dizin ve bu biçimde tüm krema bitene kadar devam edin.
- En üst kata kremayı dökün ve ılıklaştıktan sonra üstüne hindistan cevizi serpin.
- Petibörlü bisküvili pasta hazır.
- Buzdolabına kaldırın ve 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!.
Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










