Mozaik Pasta

Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 1 paket sade petibör bisküvi
  • 1 litre süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 80 gram sütlü çikolata (isteğe bağlı)

Bisküvileri ıslatmak için;

  • Süt
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve (isteğe bağlı )

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kremasını hazırlamak için, derin bir tencereye sütü alın.
  2. Üstüne unu, nişastayı, şekeri ve kakaoyu ekleyip bir tel çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.
  3. Tencerenin altını açın ve daima karıştırarak, kaynamaya başlayıp, yoğunlaşana dek pişirin.
  4. Göz göz kaynayıp, kıvamı yoğunlaşınca içine vanilyayı ekleyin karıştırın ve altını kapatın.
  5. Altını kapattıktan sonra içine çikolatayı ve tereyağını ekleyip, tereyağı ve çikolata eriyene dek güzelce karıştırın.
  6. Isıya güçlü kare bir kaba bir sıra sade petibör bisküvileri dizin.
  7. Üstüne hazırladığınız kremadan bir kat dökün, bisküvileri örtecek formda.
  8. Üstüne kakaolu bir sıra bisküvi dizin ve bu biçimde tüm krema bitene kadar devam edin.
  9. En üst kata kremayı dökün ve ılıklaştıktan sonra üstüne hindistan cevizi serpin.
  10. Petibörlü bisküvili pasta hazır.
  11. Buzdolabına kaldırın ve 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!.

Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Baileys Dondurma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Armutlu Diyet Protein Salata
Patatesli Doyurucu Salata
Mini Meyveli Tart
Sündürme (Giresun Yöresine Ait Çökelikli)
Muzlu Rulo Pasta
Çikolata Soslu Kurabiye
Hdabla | © 2024 |