Şişte Meyveli Mini Pankek Tarifi
Şişte Meyveli Küçük Pankek Tanımı İçin Malzemeler
Pankek hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Piştikten sonra:
- Kahvaltılık sürülebilir çikolata
- Muz (dilimlenmiş)
- Çilek (isteğe nazaran bütün ya da ikiye bölünmüş)
Şişte Meyveli Küçük Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaba yumurtaları kırın ve şekeri ekleyip mikser yahut çırpıcı ile köpürene kadar çırpın.
- Karışıma sıvı yağı, sütü ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kabartma tozu ve elediğiniz unu azar azar ekleyerek homojen kıvamda, akışkan bir pankek hamuru elde edin.
- Unu denetimli ekleyin, kıvam çok ağır olmamalı.
- Isıtılmış ve hafif yağlanmış yapışmaz tavaya bir tatlı kaşığı ya da küçük kepçe yardımıyla hamurdan dökün.
- Orta ateşte her iki tarafını da altın rengi alana kadar pişirin.
- Pankekler piştikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
- Şişleri hazırlayın: küçük pankeklerin ortasına çikolata sürün iki adedini yapıştırın dilimlenmiş muz tekrar tıpkı hal pankek çilek yerleştirerek dizin.
- Dilerseniz üzerine eritilmiş çikolata gezdirerek servis edin. 🍓
- Servis önerisi: soğuk süt yahut meyve suyu ile servis edebilirsiniz. Bilhassa doğum günü, kahvaltı sofraları ya da çocuklar için eğlenceli ve renkli bir sunum olur. Afiyet olsun! 🍫🍌🍓.
Şişte Meyveli Küçük Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













