Şişte Meyveli Mini Pankek Tarifi

Şişte Meyveli Küçük Pankek Tanımı İçin Malzemeler

Pankek hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Piştikten sonra:

  • Kahvaltılık sürülebilir çikolata
  • Muz (dilimlenmiş)
  • Çilek (isteğe nazaran bütün ya da ikiye bölünmüş)

Şişte Meyveli Küçük Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaba yumurtaları kırın ve şekeri ekleyip mikser yahut çırpıcı ile köpürene kadar çırpın.
  2. Karışıma sıvı yağı, sütü ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Kabartma tozu ve elediğiniz unu azar azar ekleyerek homojen kıvamda, akışkan bir pankek hamuru elde edin.
  4. Unu denetimli ekleyin, kıvam çok ağır olmamalı.
  5. Isıtılmış ve hafif yağlanmış yapışmaz tavaya bir tatlı kaşığı ya da küçük kepçe yardımıyla hamurdan dökün.
  6. Orta ateşte her iki tarafını da altın rengi alana kadar pişirin.
  7. Pankekler piştikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  8. Şişleri hazırlayın: küçük pankeklerin ortasına çikolata sürün iki adedini yapıştırın dilimlenmiş muz tekrar tıpkı hal pankek çilek yerleştirerek dizin.
  9. Dilerseniz üzerine eritilmiş çikolata gezdirerek servis edin. 🍓
  10. Servis önerisi: soğuk süt yahut meyve suyu ile servis edebilirsiniz. Bilhassa doğum günü, kahvaltı sofraları ya da çocuklar için eğlenceli ve renkli bir sunum olur. Afiyet olsun! 🍫🍌🍓.

Şişte Meyveli Küçük Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Pirinç Çorbası
Bursa Tahanlısı
Limonlu Burçak Tadında Kurabiye
Gavurdağı Salatası
Ayva Tatlısı (Fırın Torbasında)
Kabak Dolması
Hdabla | © 2025 |