Şiş Kebabı

Şiş Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, toz biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6-7 adet lavaş

Servis için;

  • Süzme yoğurt

Sos için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Şiş Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harç için; soğan, sarımsak ve biberler rondodan geçirilir. Maydanoz kıyılır. Kıymanın üzerine gereçler eklenip güzelce karıştırılır.
  2. Lavaşlar kenarlarından kesilip kare form verilir. Lavaşların üzerine harç eşit ölçüde yayılır ve üst üste dizilir. Sonra şişler takılıp, kesilir tepsiye dizilir.
  3. 200° fırında 15 dk pişirilip fırından alınır üzerine domates salça sos sürülüp tekrar fırına atılır.
  4. Lavaşlar biraz kızarıp kıyma piştikten sonra yoğurt eşliğinde sıcak servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ☘️

Şiş Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak İrmik Helvası
Çıtır Tavuk
Brokoli Salatası
Bayramların Ve Özel Günlerin Vazgeçilmezi El Açması Cevizli Baklava Tarifi
Frambuazlı Pastacıklar (Videolu)
Sebzeli Yeşil Mercimek Yemeği
Hdabla | © 2025 |