Sırrı Sosunda Çıtır Çıtır Sosyete Mantısı
Sırrı Sosunda Çıtır Çıtır Sosyete Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
16 adet sosyete mantısı için;
- 2 adet yufka
İç harcı için;
- 250-300 gram kıyma
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- Maydanoz
- Karabiber
- Toz biber
- Kırmızı biber
- Tuz
Böreğe sürmek için harç materyalleri;
- 2 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı maden suyu
Üzerine dökmek için;
- 1 kase sarımsaklı süzme yoğurt
Salçalı sos için;
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında
- 1 yemek kaşığı kadar salça
- Salçayı açmak için 1/3 çay bardağı su
Sırrı Sosunda Çıtır Çıtır Sosyete Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için tavaya yağı alıp soğanı birkaç dakika kavuralım.
- Ardından kıymasını ek edip rengi dönene kadar pişirelim, baharatlarını ek edip altını kapatalım az ölçüde kavuralım.
- Yufkayı tezgaha serelim ve (malzemelerde böreğe sürmek için belirtilen harç gereci ) yağlı karışımdan her yerine gelecek formda sürelim, iç harcının yarısını yufkaya dökelim.
- Dilerseniz sırf uç kısımlarına koyupta sarabilirsiniz.
- Yufkayı 8 eşit kesime bölelim her bir parçayı rulo halinde sarıp gül hali verelim.
- İkinci yufkayı da birebir biçimde 8 eşit modüle bölelim iç harcını koyduktan sonra rulo halinde sarıp gül formu verelim. Bu formda toplamda 16 adet mantımız olacak.
- Daha sonra mantıları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Yufkaların içine sürmüş olduğumuz kalan yağlı karışımı mantıların üzerlerine bir fırça yardımı ile sürüp 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında 1 yemek kaşığı kadar salçayı kavurup 1/3 çay bardağı su ekleyerek salçayı açalım.
- Fırından çıktıktan sonra birinci sıcağının çıkmasını bekleyip üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun 💕.
Sırrı Sosunda Çıtır Çıtır Sosyete Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











