Sirkeli Kıl Biber Turşusu

Sirkeli Kıl Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

5 kiloluk için;;

  • 2,5 kg kıl biber
  • 2 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 baş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Maydanoz (isteğe bağlı)

Sirkeli Kıl Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle biberleri güzelce yıkayın. Sap kısımlarından ve uçlarından bıçakla kesin ((((fotoğraflarda var)))).
  2. Büyük bir tencereye sirke, sıvı yağ, şeker, sarımsak, ve tuzu koyup kaynatın.
  3. Kaynayan suya biberleri ekleyin (hepsi çok gelebilir ben iki seferde yaptım) Fazla ezmeden tahta kaşıkla karıştırarak biberler sararmaya başladığında alın. Çok sararmasını beklemeyin biberleriniz erimesin.
  4. Ben hatta sararmaya başlayanları maşayla aldım.
  5. Biberler hazır. Tepsiye alıp soğutun. Tencerede kalan suda soğusun.
  6. Bidonun tabanına isteyen maydanoz koyabilir. Aroma verir. Biberleri bidona bastırmadan dolduralım. Orta ara tekrar sarımsak atabilirsiniz.
  7. En sonda tenceredeki sirkeli suyu ekleyip kapağını sıkıca kapatın. Serin yerde saklayın.

Afiyet olsun.

Sirkeli Kıl Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Kek (Pasta Tadında)
Çilekli Frappe
Kabaklı Diyet Omlet
İçi Meyve Dolgulu Nefis Bir (Yaz Atıştırmalıkları)
Kolay Latte Yapımı
Kalburabastı
Hdabla | © 2025 |