Sini Kebabı
Sini Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram kıyma et
- 4 adet patates
- 10 adet biber
- 1 adet domates
- 1 demet maydanoz
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ (etiniz yağılı olursa yağı azaltabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağına yakın su
Sini Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyduktan sonra ince dilimleyerek tepsinin altına yerleştirelim.
- Et in içerisine maydanoz,5 biberi, soğan ve sarımsaklarida el robotu ile cektim ben (küçükte doğrayabilirsiniz).
- Yarım çay bardağı sıvı yağ baharatlar ve tuzu ek ederek harcı yeterlice yoğuralım.
- Patateslerin üzerine salça su ve kalan yağı ek ederek salçayı açıp etin üzerine dökelim.
- Sonrada domatesi dilimleyerek biberlerin ortasına katarak evvelden 270° ısıtılmış fırında pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Sini Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














