Sini Kebabı

Sini Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram kıyma et
  • 4 adet patates
  • 10 adet biber
  • 1 adet domates
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (etiniz yağılı olursa yağı azaltabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağına yakın su

Sini Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyduktan sonra ince dilimleyerek tepsinin altına yerleştirelim.
  2. Et in içerisine maydanoz,5 biberi, soğan ve sarımsaklarida el robotu ile cektim ben (küçükte doğrayabilirsiniz).
  3. Yarım çay bardağı sıvı yağ baharatlar ve tuzu ek ederek harcı yeterlice yoğuralım.
  4. Patateslerin üzerine salça su ve kalan yağı ek ederek salçayı açıp etin üzerine dökelim.
  5. Sonrada domatesi dilimleyerek biberlerin ortasına katarak evvelden 270° ısıtılmış fırında pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Sini Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Turta
Babagannuş ( Orjinal ) Salatası
Limonlu Top Kek
Tavuklu Pirinç Pilavı Ve Kaşık Salata
Yufkalı Beşamel Soslu Peynirli Fırın Makarna
Kıymalı Beşamel Soslu Krep Sarma
Hdabla | © 2025 |