Simit Tadında Susamlı Kaşar Peynirli Minik Bazlama

Simit Tadında Susamlı Kaşar Peynirli Minik Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt (Su bardağı ölçüm 200 ml)
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya (10 gr)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un (5-6 su bardağı kadar)
- Tuz
İçi için;
- Kaşar peyniri
Dışı için;
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 3 yemek kaşığı su
- Kavrulmuş susam
Simit Tadında Susamlı Kaşar Peynirli Minik Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurum için evvel sıvı gereçleri maya ve şekeri karıştırma kabına alıp karıştırdım.
- Üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurdum.
- Yoğurduğum hamurumu 30 dk mayalandırdıktan sonra merdane yardımıyla açtım. (çok ince açarsanız uygun olur zira iki hamuru üst üste koyacağız. )
- Kurabiye kalıbıyla hal verdiğim hamurlarımdan birini aldım ortasına kaşar peyniri koydum ve üzerine başkasını kapattım. Tekrar kalıpla şekillendirdim.
- Hazırladığım bazlamamı evvel pekmezli suya, sonra susama batırdım.
- Isıttığım tavada kısığa yakın bir ateşte gerili önlü pişirdim.
- Bu basamakta şayet telaşlı davranırsanız içi çiğ kalır. Çayla servis ettim.
- Ben yarım ölçü yaptım fotoğraflardaki ölçülerin sebebi budur.
Simit Tadında Susamlı Kaşar Peynirli Minik Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










