Simit Tadında Susamlı Kaşar Peynirli Minik Bazlama

Simit Tadında Susamlı Kaşar Peynirli Minik Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt (Su bardağı ölçüm 200 ml)
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya (10 gr)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un (5-6 su bardağı kadar)
  • Tuz

İçi için;

  • Kaşar peyniri

Dışı için;

  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı su
  • Kavrulmuş susam

Simit Tadında Susamlı Kaşar Peynirli Minik Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurum için evvel sıvı gereçleri maya ve şekeri karıştırma kabına alıp karıştırdım.
  2. Üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurdum.
  3. Yoğurduğum hamurumu 30 dk mayalandırdıktan sonra merdane yardımıyla açtım. (çok ince açarsanız uygun olur zira iki hamuru üst üste koyacağız. )
  4. Kurabiye kalıbıyla hal verdiğim hamurlarımdan birini aldım ortasına kaşar peyniri koydum ve üzerine başkasını kapattım. Tekrar kalıpla şekillendirdim.
  5. Hazırladığım bazlamamı evvel pekmezli suya, sonra susama batırdım.
  6. Isıttığım tavada kısığa yakın bir ateşte gerili önlü pişirdim.
  7. Bu basamakta şayet telaşlı davranırsanız içi çiğ kalır. Çayla servis ettim.
  8. Ben yarım ölçü yaptım fotoğraflardaki ölçülerin sebebi budur.

Simit Tadında Susamlı Kaşar Peynirli Minik Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Karıştırma
Kabaklı Krep (Videolu)
Kremalı Rulo
Unsuz Şekersiz Kek
Mozaik Pasta
Bagel
Hdabla | © 2025 |