Simit Poğaça

Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Pekmez
  • Su
  • Kavrulmuş susam

Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına süt, sıvı yağ, su, maya, yumurta, tuz ve şekeri alıp güzelce karıştıralım.
  2. Unu kontrollüce ekleyelim ve yoğuralım.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
  4. Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  5. O sırada iç harcı için peynir ve doğranmış maydanozu güzelce karıştıralım.
  6. Üzeri için de 2 yemek kaşığı pekmez ve 1 çay bardağı suyu güzelce karıştıralım.
  7. Susamlarımızı da kavuralım.
  8. Hamur mayalanınca mandalinadan biraz küçük bezeler yapalım.
  9. Bezeleri yuvarlak olacak halde açıp peynirli iç harcımızdan koyalım ve peynirler içerde kalacak biçimde hamuru kapatıp elimizde yuvarlayalım.
  10. Tahinli karışıma sonra da kavrulmuş susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine poğaçalarımızı koyalım.
  11. 20 dakika tepside mayalandıralım.
  12. Bıçak ile üzerlerine kesikler atabilirsiniz.
  13. 200° fırında pişirelim ve servis edelim.

Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Karnabahar
Pilavlı El Açması Börek (Klina)
Konsantre Çilek
Havuçlu, Limonlu, Kuş Üzümlü, Hindistan Cevizli Enfes Kek
Mantar Çorbası
Kış Salatası
Hdabla | © 2025 |