Simit Kurabiye

Simit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr margarin
- 1 adet yumurta (akı üzerine)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 zirveli tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3,5 -4 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta akı
- Susam
Simit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında margarin, yumurta sarısı,sıvı yağ ,yoğurt karıştırılır .
- Sonrasında tuz ,şeker, sirke ,kabartma tozu eklenir .
- En son azar azar un eği yapılır yumuşak hamur yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alınıp yuvarlanır ortasına oval uçlu bişey batırılarak delik açılır .
- Daha sonra çırpılmış yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizilir.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Simit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


