Simit Kurabiye

Simit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 adet yumurta (akı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 zirveli tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3,5 -4 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta akı
  • Susam

Simit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısında margarin, yumurta sarısı,sıvı yağ ,yoğurt karıştırılır .
  2. Sonrasında tuz ,şeker, sirke ,kabartma tozu eklenir .
  3. En son azar azar un eği yapılır yumuşak hamur yoğurulur.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alınıp yuvarlanır ortasına oval uçlu bişey batırılarak delik açılır .
  5. Daha sonra çırpılmış yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizilir.
  6. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Simit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Frambuazlı Cheesecake
Patlıcan Sarma
Kayseri Yağlaması
Kabak Tatlısı
Ispanaklı Rokalı Salata
Fırında Karnabahar Kızartma
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet