Sıkma

Sıkma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz (göz kararı)
  • Aldığı kadar un

İçi için:

  • Margarin
  • Ekşimik

Sıkma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaba suyu yoğurdu tuzu ve yavaş yavaş un koyup, karıştırın yoğurun hamur az ele yapışan yumuşak hamur elde edin 20 dakika dinlendirin.
  2. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapın benim 9 adet çıktı.
  3. Tava büyüklüğünde hamuru açıyoruz hafif unla ve ısınmış tavaya koyup gerili önlü pişiriyoruz, pişince margarin sürüyoruz ve ekşimik yahut peynir yada patates harcı da koyabilirsiniz size kalmış.
  4. Sonrada çabucak sarıp, rulo yapıyoruz ben poşete koydum kurumuyor böylelikle. Sırasıyla bu süreci yapın afiyet olsun🥰.

Sıkma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Kadayıf Sarma
Erik Tava
İftar Menüsü
Enfes Tadına Doyamayacağınız Fındık Lahmacun Tarifi
Kakaolu Islak Kurabiye
Rokalı Salatası (Kahvaltılar Bir Başka Lezzetli Olacak !)
Hdabla | © 2025 |