Şifa Dolu Sebze Çorbası

Şifa Dolu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk soğan (minik küp doğranmış)
- 1 büyükçe havuç (minik küp doğranmış)
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 büyükçe kapya biber (minik küp doğranmış)
- 1 çarliston biber (minik küp doğranmış)
- 1 büyükçe patates (minik küp doğranmış)
- 1 adet domates (minik küp doğranmış)
- 4-5 kereviz yaprağı (ince kıyılmış)
- 3 yemek kaşığı bezelye (arzuya göre)
- 1 küçük kabak (minik küp doğranmış)
- 1,5 yemek kaşığı tam buğday unu
- 4 adet haşlanmış brüksel lahanası (minik küp doğranmış)(arzuya göre)
- 4 orta yaprak ıspanak (ince doğranmış)
- 3 yemek kaşığı şehriye
- Yarım limon suyu
- 1-5-2 litre sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik (arzuya göre)
- Toz zencefil
- Toz zerdeçal
Şifa Dolu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları derin bir tencereye alıp kavuruyoruz.
- Sebzelerimizi yıkayıp doğrayarak hazırlıyoruz.
- Üzerlerine yarım limon suyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. (brüksel lahanalarını başka tencerede buharda haşlamıştım o yüzden onları en son eklemek üzere farklı bir kaseye aldım,ıspanaklar da çok çabuk pişeceğinden onu da farklı beklettim).
- Kavrulan soğanlara unumuzu ekliyor ve kavuruyoruz.
- Karıştırarak sıcak suyumuzu ekliyoruz.
- Ispanak ve lahana hariç zerzevatları ekliyoruz.
- Baharalarımızı damak tadımıza nazaran ekliyoruz.
- 1 taşım kaynatıp ağzı kapalı kısık ateşe alıyoruz.
- Kontrollü olarak yaklaşık 25 dk üzere ortada tadarak pişiriyoruz.
- Sebzeler yumuşamaya başlayınca şehriyeleri ve lahana ile kıyılmış ıspanakları ekliyorum.
- Şehriyeler yumuşayınca servise hazır.
- Limon ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:).
Şifa Dolu Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
