Şifa Deposu Kıymalı Karnabahar Tarifi

Şifa Deposu Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük karnabahar
  • 100 gram kiyma
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağ kullandım)
  • Tuz
  • Çay kaşığı ucu ile karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Şifa Deposu Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabahar ı küçük çiçekler halinde bölerek karbonatlı suda biraz bekletip süzdürelim.
  2. Havucu yuvarlak doğrayıp, karnabahar ile tencereye alarak üstünü kapatacak kadar su ,tuz,1 yemek kaşığı limon suyu dökerek kaynamaya alalım.
  3. Kaynadıktan sonra 5 dakika zerzevatları haşlayarak süzgece alalım.
  4. Tencereye, yağı ve kıymayı alarak kavurup,yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurup akabinde salçayı ekleyip bir kaç tıp çevirip, karnabahar ve havucu,baharat ve tuzunu ek ederek 2 dakika kavurun.
  5. 2 su bardağı su ekleyelim. Yemeğimiz kaynamaya başlayınca kısık ayarda karnabahar yumuşayana kadar ( esasen suyu özleşmeye başlayınca piştiği belirli olur)pişirelim ve üzerine 1 yemek kaşığı limon suyu ek edelim lezzetine lezzet katsın.
  6. Şifa deposu nefis yemeğimizi, sarımsaklı yoğurt ilede servis yapabiliriz fakat ben sade olarak tercih ettim. Afiyet olsun. 🌺🌺.

Şifa Deposu Kıymalı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kornişon Turşusu
Anne Usulü Ev Yapımı Simit
Trileçe
Basmati Pilav Üstü Kanat
Çikolatalı Kurabiye
Köfteli Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |