Şifa Deposu Kıymalı Karnabahar Tarifi

Şifa Deposu Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet küçük karnabahar
- 100 gram kiyma
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağ kullandım)
- Tuz
- Çay kaşığı ucu ile karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Şifa Deposu Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabahar ı küçük çiçekler halinde bölerek karbonatlı suda biraz bekletip süzdürelim.
- Havucu yuvarlak doğrayıp, karnabahar ile tencereye alarak üstünü kapatacak kadar su ,tuz,1 yemek kaşığı limon suyu dökerek kaynamaya alalım.
- Kaynadıktan sonra 5 dakika zerzevatları haşlayarak süzgece alalım.
- Tencereye, yağı ve kıymayı alarak kavurup,yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurup akabinde salçayı ekleyip bir kaç tıp çevirip, karnabahar ve havucu,baharat ve tuzunu ek ederek 2 dakika kavurun.
- 2 su bardağı su ekleyelim. Yemeğimiz kaynamaya başlayınca kısık ayarda karnabahar yumuşayana kadar ( esasen suyu özleşmeye başlayınca piştiği belirli olur)pişirelim ve üzerine 1 yemek kaşığı limon suyu ek edelim lezzetine lezzet katsın.
- Şifa deposu nefis yemeğimizi, sarımsaklı yoğurt ilede servis yapabiliriz fakat ben sade olarak tercih ettim. Afiyet olsun. 🌺🌺.
Şifa Deposu Kıymalı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







