Şeyh Mualla

Şeyh Mualla Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk patlıcan
  • 5 orta uzunluk domates
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 silme yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağı su

Şeyh Mualla Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkayıp çizgili olacak biçimde soyalım.
  2. Domates, biber, sarımsak ve soğanı da doğrayıp bir kaba alalım.
  3. Yeşil mercimeği yıkayıp birebir kaba alalım. Kuru nane, pulbiber ve tuzu da kaba alıp güzelce karıştıralım.
  4. Tencereye sıvı yağın yarısını alalım.
  5. Patlıcanların yarısını tencereye dizelim.
  6. Üzerine kaptaki domates, biber karışımın yarısını dökelim.
  7. Kalan patlıcanları dizelim. En üste kalan domatesli biberli karışımı dökelim.
  8. Sos için bir kupaya salça, su ve nar ekşisini alıp karıştıralım.
  9. Sosumuzu ve kalan sıvı yağı üzerine gezdirerek dökelim.
  10. Ocağın altını açalım. Yemek kaynayınca kısık ateşte pişirelim.

Şeyh Mualla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Halamın Pastası
Tatlı Patatesli Ve Kabaklı Maş Fasulyesi (Vegan)
Evde Tantuni
Kahvaltıya Çıtır Patates Topları
Lahmacun Harcı
Karaköy Poğaçası
Hdabla | © 2025 |