Şerbetli Sultan Tatlısı

Şerbetli Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin (125 g)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 – 3 su bardağı un

Fırın tepsisi için

  • Yarım yemek kaşığı margarin yada sıvı yağ (15 g)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 3-4 damla limon suyu

Şerbetli Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için toz şeker, pekmez ve suyu tencereye alıyoruz. 10 dk kaynatıyoruz.
  2. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekliyoruz. 2-3 taşım kaynatıp ocaktan alıp soğutuyoruz.
  3. Hamur için un hariç tüm materyalleri derin bir kaseye alıyoruz.
  4. Unu azar azar ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  5. Hamurdan uzunlamasına çubuklar yapıp üç parmak kalınlığında kesiyoruz.
  6. Sıvı yağ ile yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dk pişiriyoruz. Fırından çıkarıyoruz.
  8. İlk sıcaklığı gittikten sonra şerbeti gezdiriyoruz.
  9. Dinlendirdikten sonra üzerini fıstık ile süsleyip servise sunuyoruz. Afiyet olsun.

Şerbetli Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pasta Dolgu Kreması
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk
Portakallı Kek
3 Malzemeli Kurabiye
Tam Kıvamında Mercimek Çorbası
Nohut Çubuk Kraker
Hdabla | © 2025 |