Şerbetli Sultan Tatlısı
Şerbetli Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin (125 g)
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 – 3 su bardağı un
Fırın tepsisi için
- Yarım yemek kaşığı margarin yada sıvı yağ (15 g)
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı pekmez
- 3-4 damla limon suyu
Şerbetli Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için toz şeker, pekmez ve suyu tencereye alıyoruz. 10 dk kaynatıyoruz.
- Ocaktan almaya yakın limon suyu ekliyoruz. 2-3 taşım kaynatıp ocaktan alıp soğutuyoruz.
- Hamur için un hariç tüm materyalleri derin bir kaseye alıyoruz.
- Unu azar azar ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
- Hamurdan uzunlamasına çubuklar yapıp üç parmak kalınlığında kesiyoruz.
- Sıvı yağ ile yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dk pişiriyoruz. Fırından çıkarıyoruz.
- İlk sıcaklığı gittikten sonra şerbeti gezdiriyoruz.
- Dinlendirdikten sonra üzerini fıstık ile süsleyip servise sunuyoruz. Afiyet olsun.
Şerbetli Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








