Şerbetli Kadayıflı Kek

Şerbetli Kadayıflı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram yahut bir çorba kasesi tepeleme kadayıf
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz badem fındık karışımı
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 pk kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su

Şerbetli Kadayıflı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbetimizi öncelikle kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Yumurta şeker ikilisini bembeyaz olana kadar çırpalım.
  3. Sırasıyla sıvı yağ, süt ,ceviz karışımını ek edip çırpmaya devam edelim.
  4. Un ,kabartma tozu, vanilyayı da ek ettikten sonra kadayıfı ekleyelim spatula yardımıyla karıştıralım.
  5. Yağlanmış tepsi yahut borcama döküp 180/200 derecede pişirelim.
  6. Kekimizin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti dökelim.

Şerbetli Kadayıflı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
Mantarlı Semizotu Çorbası
Oklahoma Usulu Smash Burger
Ev Yapımı Limonata
Kısır
Ekler
Hdabla | © 2025 |