Şerbetli Kadayıflı Kek

Şerbetli Kadayıflı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram yahut bir çorba kasesi tepeleme kadayıf
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz badem fındık karışımı
- 1.5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı süt
- 2 pk kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
Şerbeti için:
- 4 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
Şerbetli Kadayıflı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbetimizi öncelikle kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Yumurta şeker ikilisini bembeyaz olana kadar çırpalım.
- Sırasıyla sıvı yağ, süt ,ceviz karışımını ek edip çırpmaya devam edelim.
- Un ,kabartma tozu, vanilyayı da ek ettikten sonra kadayıfı ekleyelim spatula yardımıyla karıştıralım.
- Yağlanmış tepsi yahut borcama döküp 180/200 derecede pişirelim.
- Kekimizin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti dökelim.
Şerbetli Kadayıflı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







