Şerbetli Haşhaşlı Limonlu Kek
Şerbetli Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Islak kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt (yumuşak olması için)
- 2,5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 2 adet limon kabuğu ve 1 adet limonun suyu
Sosu için;
- 1 çay bardağı limon suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı soğuk su
Şerbeti keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
- 2 adet limonun suyu
Şerbetli Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbeti soğuması için hazırlayıp soğumaya bırakalım. Yumurta ve şekeri güzelce köpük olana kadar karıştırıyoruz, un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri karıştırıyoruz. Unu ve kabartma tozunuda ekleyip. Fırın kabını yağlayıp fırına atıyoruz.
- Kek pişerken kekin sosunu hazırlayalım bir tencereye tüm gereçleri alalım karıştıralım ve suyu en ekleyip pişirmeye bırakalım.
- Kek piştikten sonra hafif ılıdıktan sonra kalıptayken şerbetini ekleyelim ve şerbetin çekmesini bekleyelim. Akabinde kalıptan çıkaralım ve sosunu dökelim. Dolapta bekletelim, afiyet olsun.
Şerbetli Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






