Semizotlu Nohutlu Yasemin Pirinçli Pilav
Semizotlu Nohutlu Yasemin Pirinçli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet semizotu
- 1 su bardağı yasemin pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz, toz şeker ,limon suyu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
Semizotlu Nohutlu Yasemin Pirinçli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Semizotu ayıklayalım yıkayalım. Süzgeçe alalım tencereye yağları koyalım. Rendelenmiş soğanı koyalım, bir dk kısık ateşte kavuralım.
- Sonra ılık suda bekletip, yıkayıp süzdüğümüz yasemin pirinç ek edip iki dk kavuralım, sıcak suyunu dökelim, nohutları dökelim tuz ,baharat serpelim, karıştıralım.
- Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım. Kısık ateşte 10 dk piştikten sonra semizotu ek edip katalım karıştıralım. Suyunu çekene kadar pişirelim, afiyet olsun.
Semizotlu Nohutlu Yasemin Pirinçli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









