Semizotlu Nohutlu Yasemin Pirinçli Pilav

Semizotlu Nohutlu Yasemin Pirinçli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 su bardağı yasemin pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz, toz şeker ,limon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ

Semizotlu Nohutlu Yasemin Pirinçli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Semizotu ayıklayalım yıkayalım. Süzgeçe alalım tencereye yağları koyalım. Rendelenmiş soğanı koyalım, bir dk kısık ateşte kavuralım.
  2. Sonra ılık suda bekletip, yıkayıp süzdüğümüz yasemin pirinç ek edip iki dk kavuralım, sıcak suyunu dökelim, nohutları dökelim tuz ,baharat serpelim, karıştıralım.
  3. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım. Kısık ateşte 10 dk piştikten sonra semizotu ek edip katalım karıştıralım. Suyunu çekene kadar pişirelim, afiyet olsun.

Semizotlu Nohutlu Yasemin Pirinçli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Biberli Börülce Salatası
Kupta Tatlı
Pratik ( Yalancı ) Profiterol
Buzluk İçin Börek Tarifi (Videolu)
Borcamda Tavuk Kebap
Spoonful
Hdabla | © 2025 |