Semizotlu Börek
Semizotlu Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı un
İç harcı için;
- 1 bağ semiz otu
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- Pul biber
- Karabiber
Semizotlu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç sosumuzu süt ,yağ ,sirke ve unla hazırlayıp kenara koyalım.
- İç harcımız için temizlediğimiz semiz otlarını sapları büyük olmayacak halde doğrayalım ve peynirlerimiz ve baharatlarla karıştıralım.
- Serdiğimiz yufkaya iç sosumuzdan sürelim ve çokça iç harcımızı koyalım benim yufkalarım ince olduğu için iki katlı sardım.
- Sardığımız yufkalara sosumuzdan sürüp galeta ununa bulayalım.
- 200°de yeterlice kızarana kadar pişirelim.
- Çok çıtır tam bir yaz böreği deneyenlere afiyet olsun 💖.
Semizotlu Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












