Selme (Hasankeyf Helvası)

Selme (Hasankeyf Helvası) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 600 gram mozzarella
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı su
- İsteğe nazaran vanilya (eklenebilir)
Selme (Hasankeyf Helvası) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Su ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz. 15 dakika boyunca kaynayacaktır. Şekerlenmemesi için birkaç damla limon sıkalım. Kaynadıktan sonra ılıması için kenara kaldırıyoruz.
- Bir tavada farklı olacak formda evvel irmiği kavuruyoruz, rengi baya bir koyu olması gerekiyor (kahverengi)püf noktası orta ateşte ve daima karıştırmamız gerekiyor. Kavrulduktan sonra bir tabağa alıyoruz.
- Tavayı kuru bir peçete ile sildikten sonra, unu kavuruyoruz un rengide kahverengi olacak ve akabinde irmiği tekrar ekliyoruz unun olduğu tavaya ve akabinde şerbetimizi döküyoruz.
- Bir sağ sol karıştırdıktan sonra mozzarella peynirimizi ekliyoruz, daima karıştırıyoruz hamur kıvamına gelmesi ve peynirlerin büsbütün karışımı benimsemesi lazım.
- Ardından dikdörtgen bir borcama spatula ile yayıyoruz. Kolaylık olsun diye spatulayı ıslatabilirsiniz. Biraz üzerini kapatıp dinlendirelim akabinde dilimleyelim. Afiyet olsun.
Selme (Hasankeyf Helvası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



