Selme (Hasankeyf Helvası)

Selme (Hasankeyf Helvası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 600 gram mozzarella

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı su
  • İsteğe nazaran vanilya (eklenebilir)

Selme (Hasankeyf Helvası) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Su ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz. 15 dakika boyunca kaynayacaktır. Şekerlenmemesi için birkaç damla limon sıkalım. Kaynadıktan sonra ılıması için kenara kaldırıyoruz.
  2. Bir tavada farklı olacak formda evvel irmiği kavuruyoruz, rengi baya bir koyu olması gerekiyor (kahverengi)püf noktası orta ateşte ve daima karıştırmamız gerekiyor. Kavrulduktan sonra bir tabağa alıyoruz.
  3. Tavayı kuru bir peçete ile sildikten sonra, unu kavuruyoruz un rengide kahverengi olacak ve akabinde irmiği tekrar ekliyoruz unun olduğu tavaya ve akabinde şerbetimizi döküyoruz.
  4. Bir sağ sol karıştırdıktan sonra mozzarella peynirimizi ekliyoruz, daima karıştırıyoruz hamur kıvamına gelmesi ve peynirlerin büsbütün karışımı benimsemesi lazım.
  5. Ardından dikdörtgen bir borcama spatula ile yayıyoruz. Kolaylık olsun diye spatulayı ıslatabilirsiniz. Biraz üzerini kapatıp dinlendirelim akabinde dilimleyelim. Afiyet olsun.

Selme (Hasankeyf Helvası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fesleğen Soslu Tost Tarifi
Fırında Patates Köfte
Mangal Tadında Kök Kanat
Hamsi Kuşu
Meyveli Bisküvili Pasta
Salçalı Tavuk Ve Nohutlu Pilav Tarifi
Hdabla | © 2025 |