Şekilli Pankek Tarifi
Şekilli Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Sıvıyağ
- Üzüm
- Çikolata
Şekilli Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çırpma kabımıza yumurta, şeker ve sütü alalım.
- Çırpma teliyle çırpalım.
- Üzerine kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ek edelim ve tekrar çırpalım.
- Şekilli pankek tavasını sıvı yağ ve bir fırça yardımıyla yağlayalım.
- Oluşan hamuru tavanın her kısmına birer yemek kaşığı olacak biçimde dökelim.
- Hamurlar tavda hafif kabarınca öbür yüzünü çevirip o kısmının de kabarmasını bekleyelim.
- Pişen pankeklerimizin yanına üzüm,çikolata ve bir bardak süt ile servis edelim.
Hepinize afiyet olsun. Beni takip ederseniz sevinirim.
Şekilli Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











