Şekilli Kurabiye

Şekilli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında erimiş tereyağı (margarin de olur)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3-3,5 su bardağı un

Şekilli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı, yumurta ve pudra şekeri güzelce karıştırılır.
  2. Sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve nişasta eklenerek karıştırmaya devam edilir.
  3. Un azar azar eklenerek hamur yoğrulmaya başlanır. Hamur ele yapışmayan bir hamur olacak.
  4. Tezgahın üzerine pişirme kağıdı serip hamurun yarısını alalım biraz un serpip merdane yardımı ile hamuru çok ince olmayacak formda açabilirsiniz.
  5. İstediğiniz inceliğe sonra kurabiye kalıplarıyla form verip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınız. (eğer kalıp kullanmak istemezseniz bardak ile de form verbilirsiniz).
  6. Önceden ısıtılmış 160°c fırında, üzeri beyaz kalacak halde yaklaşık 15 dakika pişirin.
  7. Pişen kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Şekilli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Tarçınlı Kek
Bellavista
Pancar Mezesi
Patatesli Rulo Börek
Kıymalı Kabak Yemeği
Kahvaltılık Zeytinli Kuru Domates
Hdabla | © 2025 |