Şekilli Kurabiye
Şekilli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında erimiş tereyağı (margarin de olur)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı nişasta
- 3-3,5 su bardağı un
Şekilli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, yumurta ve pudra şekeri güzelce karıştırılır.
- Sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve nişasta eklenerek karıştırmaya devam edilir.
- Un azar azar eklenerek hamur yoğrulmaya başlanır. Hamur ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Tezgahın üzerine pişirme kağıdı serip hamurun yarısını alalım biraz un serpip merdane yardımı ile hamuru çok ince olmayacak formda açabilirsiniz.
- İstediğiniz inceliğe sonra kurabiye kalıplarıyla form verip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınız. (eğer kalıp kullanmak istemezseniz bardak ile de form verbilirsiniz).
- Önceden ısıtılmış 160°c fırında, üzeri beyaz kalacak halde yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Pişen kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şekilli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









