Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağı pudra seteri
  • 150 ml irmik
  • Aldığı kadar un (ortalama 1,5 bardak)
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 pk kabartma tozu

Şerbeti :

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.
  2. Ocağa koymadan evvel şekeri su da güzelce eritelim.
  3. Ocağa koyduğumuzda da karıştırmaya devam edelim.
  4. Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon sıktıktan sonra 5 dk bekleyip altını kapatalım.Soğumaya bırakalım.
  5. Hamuru için bütün gereçleri karıştıralım.
  6. Kulak göğsü kıvamında olmalı.
  7. İstediğiniz hali verebilirsiniz. Ben yuvarlak yaptım.
  8. Ortasına badem koydum, siz fındık vs da koyabilirsiniz.
  9. Kontrollü bir biçimde kızarana kadar pişirelim.
  10. Tatlı sıcak şerbet soğuk formda birleştirelim.
  11. En az 2-3 saat dinlendirin. İmkanınız varsa akşam yapıp sabaha kadar dinlendirin. Şerbeti daha hoş çekecektir.Afiyet olsun.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sosunda Pişen Mantı
Pudingli Kurabiye
Mini Mini Beignet
2 Portakal 1 Limonla 3 Lt Limonata
Kahvaltılık Baharatlı Bayat Ekmek
Domates Sos Tarifi (Patlıcan Ve Kapya Biberli )
Hdabla | © 2025 |