Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 125gram margarin
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un (una nazaran 3,5 da olabilir)

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şekerpare tatlısı için, birinci evvel şerbeti hazırlayalım.
  2. Bunun için şekeri, suyu ve limon bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika kaynatıp altını kapatın.
  3. Şekerpare hamuru için, yumuşamış tereyağını ve bütün materyalleri bir kaba koyup, unu azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Ceviz büyüklüğünde hamur alıp, oval hal verin.
  5. Yağlanmış borcama dizin.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizik atın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 35dk sürdü benimkisi.
  8. Soğumuş olan şerbeti, sıcak şekerparelerin üzerine dökün.
  9. Üstünü kapatıp, şerbetinin çekmesini sağlayın.
  10. Şekerpare tatlımız servise hazır.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tatlı Patates Yemeği (8 Ay+)
Çiçek Poğaça
Waffle Makinesinde Künefe
Kabak Kavurması
Fırında Bütün Tavuk
Tereyağında Kızarmış Enfes Tavuk Köfteleri (Kremalı Parmesanlı Makarna Eşliğinde)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet