Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket sana yağı
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Süslemek için;
- Antep fıstık
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur yoğurma kabını alıp yumurtayı kırıp uygunca çırpalım.
- Üzerine oda sıcaklığında sana yağını ve pudra şekeri ,irmik ve kabartma tozu, vanilya ekleyip yeterlice çırpalım.
- Ardından unu yavaş yavaş ek edelim yumuşak bir hamur elde edelim ve istediğiniz formu verip 180 derece fırında pişirelim .
- Bir tencereye 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker ekleyip ocakta kaynatalım ve iki damla limon damlatıp altını kapatalım ve tatlımızın üzerine dökelim, deneyecekler şimdiden afiyet olsun🥰.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







