Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 bardak pudra şekeri
- 5 yemek kaşığı irmik
- 125 gr tereyağ yada becel
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
Şerbeti:
- 3 su bardağı tozşeker
- 7 bardak su (bardak ölçüsü 200 ml)
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tatlının evvel şerbetini ocağa koyup kaynatalım. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak.
- Daha sonra derin bir kaseye yumurtayı, pudra şekerini koyup karıştıralım.
- Sıvıyağ, tereyağ, irmik, kabartma tozu, vanilya ve karbonatı koyup, azar azar unu ek edip yoğuralım. Hamur yumuşak olsun.
- Hamurdan modüller alıp elimizde form verelim. Tepsiye sıralayalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çatal bastıralım.
- 180 derecede pişirelim.
- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine kepçeyle soğuyan şerbeti dökelim.
- Şerbet çektikten sonra buzdolabına koyup soğutalım. Afiyet olsun 🤩.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
