Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 125 gr tereyağ yada becel
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Şerbeti:

  • 3 su bardağı tozşeker
  • 7 bardak su (bardak ölçüsü 200 ml)

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tatlının evvel şerbetini ocağa koyup kaynatalım. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak.
  2. Daha sonra derin bir kaseye yumurtayı, pudra şekerini koyup karıştıralım.
  3. Sıvıyağ, tereyağ, irmik, kabartma tozu, vanilya ve karbonatı koyup, azar azar unu ek edip yoğuralım. Hamur yumuşak olsun.
  4. Hamurdan modüller alıp elimizde form verelim. Tepsiye sıralayalım.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatal bastıralım.
  6. 180 derecede pişirelim.
  7. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine kepçeyle soğuyan şerbeti dökelim.
  8. Şerbet çektikten sonra buzdolabına koyup soğutalım. Afiyet olsun 🤩.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karadutlu Muhallebi
Kereviz Tarator Tarifi
Garnitürlü Patates Salatası
Muzlu Rulo Pasta
Elmas Kurabiye
Manisa’nın Top Topu Çorbası
Hdabla | © 2025 |